Skip to Content

The Oval Office wint Silver Benelux Event Award

Gisterenavond zijn in Auditorium 2000 in Brussels Expo de Benelux Event Awards 2014 uitgereikt. Dit jaar streden 36 projecten voor één van de BEA’s. Slechts 7 projecten werden bekroond: 2 bureaus kregen een Silver en 5 een Bronze Award. Live communicationbureau The Oval Office won een Silver Award voor de case “Emmaüs. Al 15 jaar de puntjes op de ü” die het bedacht en uitwerkte voor zorg-vzw Emmaüs.

De BEA’s worden jaarlijks georganiseerd door Experience Magazine, het vakblad voor live communicatie en event marketing. “We belonen evenementen die blijk geven van creativiteit, durf, organisatievermogen, passie en vooral doeltreffendheid”, aldus Kristel Brants, Events & Sponsoring Manager van Electrabel en voorzitter van de BEA Jury. De Jury voor de finale ronde bestond uit 14 communicatie- en eventprofessionals waaronder Alain De Greef, Head of Sponsoring & Events chez BNP Paribas Fortis, Caroline Degeyter, Sponsoring & Events Manager Bacardi, Johan Vandepoel, CEO van ACC Belgium en Michiel Verstrynge, Manager Sponsoring & Events Nationale Loterij.

Maïsdoolhof

Al 15 jaar biedt zorg-vzw Emmaüs kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg dankzij de inzet, expertise en ‘zin in zorg’ van haar medewerkers. Een goede reden om de medewerkers te bedanken voor hun inzet. The Oval Office kwam met het idee om deze verjaardag niet met een academische zitting of traditioneel personeelsfeest te vieren, maar met een verrassend doolhofhappening.

Het bureau bedacht het idee van een reuze doolhof en creëerde samen met een team van Emmaüsmedewerkers talrijke animaties in en rond het doolhof. Gedurende tien dagen hebben 4400 medewerkers, patiënten en bewoners van de 21 voorzieningen van Emmaüs deelgenomen aan allerlei activiteiten in en rond het 6 hectare grote doolhof. Het bureau ontwierp ook het feestlogo, de slogan “Wij zetten de puntjes op de ü. Al 15 jaar lang”, de website www.15jaaremmaus.be en de verschillende interne communicatietools.

Kristel Brants, voorzitter van de BEA Jury: “De Jury wist vooral te appreciëren hoe de waarden van Emmaüs werden vertaald in het concept, hoe alle stakeholders van Emmaüs – van medewerkers tot bewoners en patiënten – heel nauw betrokken werden, en hoe het bureau de opdracht voor ‘een feest’ heeft uitgebreid naar een volledig ‘feestjaar’”

Inge Vervotte, voorzitter van het dagelijks bestuur van Emmaüs: “Het was een hele fijne samenwerking met The Oval Office. We spraken van in het begin dezelfde taal. Het is echt een gezamenlijk project geworden waarin iedereen zijn eigen inbreng kon doen. We kregen ook zeer goede reacties. Mensen waren blij verrast met de keuze van het doolhof waarin we onze visie op het zorgtraject konden weergeven namelijk de zorg die we aanbieden vanuit de wieg tot in het rusthuis. Het verhaal klopte helemaal zowel conceptueel, inhoudelijk als qua uitwerking en visie. Personeelsleden en bewoners spreken nog vaak over hun beleving in het doolhof. Iedereen voelde zich betrokken bij de verschillende communicatiemomenten die we samen met The Oval Office tijdens het hele jaar hebben georganiseerd.”

 

Credits

Client: Emmaüs - Ilse Janssens, Johan Meerbergen

Agency: The Oval Office

Strategy: Olivier Trop

Communication: Evy Donse, Elise Crispeels

Live (Event & Logistics): Tuya Beyers, Bjorn Peeters

Contacteer ons
Over The Oval Office

Over The Oval Office

Vanuit de overtuiging dat ‘merken’ en ‘mensen’ elkaar inspireren, creëert The Oval Office geïntegreerde campagnes die een slimme mix maken tussen live (events en brand activation) en communicatie (on- en offline). Met slechts één doel: ‘mensen merken laten beleven’. Het bureau introduceerde in 2012 het begrip Live Communicatie in de Belgische markt en sloot daarmee aan bij de groeiende (internationale) visie die merkbeleving centraal plaatst in de communicatiestrategie. The Oval Office werkt vanuit Antwerpen, Brussel, Gent en Amsterdam en telt 65 medewerkers, experten in corporate & marketing evenementen, digital marketing, brand activation, communicatie, content marketing en PR. The Oval Office werkt voor heel wat gerenommeerde organisaties en merken waaronder AB Inbev, Adobe, Actiris, Aquafin, Agentschap voor Natuur en Bos, Apple, BASF, BMW, BNP Paribas Fortis, Brussel Mobiliteit, bpost bank, DEME, Google, Kanselarij van de Eerste Minister, Lineas, MINI, Nintendo, Proximus,  Reynaers Aluminium, SD Worx, SEAT, Stad Gent, Stad Antwerpen, Thalys, Vopak en de Vlaamse overheid. The Oval Office is lid van ACC Belgium en stichter-aandeelhouder van 27Names, Europe’s live communication agency. Meer info op www.theovaloffice.be.

The Oval Office
Mechelsesteenweg 271 b10.1 - 2018 Antwerpen
Ferdinand Lousbergskaai 105 - 9000 Gent
Havenlaan · Avenue du port 86C b15
1000 Brussels
Joop Geesinkweg 197
1114 AB Amsterdam