Skip to Content

The Oval Office toont de weg naar het Brussel van morgen

Live communicatiecampagne "be tomorrow' rond grote werven in Brussels Gewest van start

De komende drie jaar vinden verschillende wegwerkzaamheden plaats in het Brussels Gewest. De communicatie rond een aantal grote werven wordt in opdracht van Brussel Mobiliteit samengebracht onder een campagne, bedacht en uitgevoerd door communicatiebureau The Oval Office. Onder de slogan ‘Brussel van morgen begint vandaag’ zullen bewoners, pendelaars, handelaars en bezoekers uitgebreid ingelicht worden. De geïntegreerde campagne zal bestaan uit radiospots, printadvertenties, huis-aan-huisbedeling, out of home, een social mediacampagne en live activaties. 

Werken aan het Brussel van morgen

Pascal Smet, Brussels Minister voor Mobiliteit en Openbare Werken: “Met de campagne willen we informeren over de mogelijke hinder en mobiliteitsmaatregelen, maar ook tonen dat we werken aan het Brussel van morgen. Een meer leefbare stad met meer plaats voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer.”

Centraal in het campagnebeeld staat dan ook een groot hart - een verwijzing naar het Brusselse Irissymbool - met daarin een toekomstbeeld van hoe een specifieke wijk er na de werkzaamheden uit zal zien. De sloganBrussel van morgen begint vandaag’ komt ook terug in de signatuur ‘be tomorrow’.

Mediamix met live activaties

De campagne is gestart met spots op de nationale radiozenders en advertenties op Facebook en Instagram. Daarnaast wordt er in het Brusselse straatbeeld gecommuniceerd via affichage, een volledig beklede MIVB-bus, een huis-aan-huisbedeling van brochures, print- en online advertenties in kranten en magazines. Voor het live gedeelte van de campagne, worden teams van informanten ingezet die zich met bakfietsen en een elektrische tuk-tuk verplaatsen en halthouden aan verschillende werven, markten, evenementen en verkeersknooppunten in het Brussels Gewest. De tuk-tuk is een mobiel infopunt met een videoscherm, wist-je-dat-boxen en een polaroid fotobooth.

Camille Thiry, Communication Manager bij Brussel Mobiliteit: “Het is onder meer omwille van die live communicatie-aanpak dat we voor The Oval Office hebben gekozen. Die vereenvoudigt én versterkt de communicatie tussen de overheid en bewoners, pendelaars en bezoekers. The Oval Office stelde bovendien een gesegmenteerde aanpak voor, afgestemd op de verschillende doelgroepen, met een sterke focus op online media.” 

Contacteer ons
Barbara Verougstraete The Oval Office
Barbara Verougstraete The Oval Office
Over The Oval Office

Over The Oval Office

Vanuit de overtuiging dat ‘merken’ en ‘mensen’ elkaar inspireren, creëert The Oval Office geïntegreerde campagnes die een slimme mix maken tussen live (events en brand activation) en communicatie (on- en offline). Met slechts één doel: ‘mensen merken laten beleven’. Het bureau introduceerde in 2012 het begrip Live Communicatie in de Belgische markt en sloot daarmee aan bij de groeiende (internationale) visie die merkbeleving centraal plaatst in de communicatiestrategie. The Oval Office werkt vanuit Antwerpen, Brussel, Gent en Amsterdam en telt 65 medewerkers, experten in corporate & marketing evenementen, digital marketing, brand activation, communicatie, content marketing en PR. The Oval Office werkt voor heel wat gerenommeerde organisaties en merken waaronder AB Inbev, Adobe, Actiris, Aquafin, Agentschap voor Natuur en Bos, Apple, BASF, BMW, BNP Paribas Fortis, Brussel Mobiliteit, bpost bank, DEME, Google, Kanselarij van de Eerste Minister, Lineas, MINI, Nintendo, Proximus,  Reynaers Aluminium, SD Worx, SEAT, Stad Gent, Stad Antwerpen, Thalys, Vopak en de Vlaamse overheid. The Oval Office is lid van ACC Belgium en stichter-aandeelhouder van 27Names, Europe’s live communication agency. Meer info op www.theovaloffice.be.

The Oval Office
Mechelsesteenweg 271 b10.1 - 2018 Antwerpen
Ferdinand Lousbergskaai 105 - 9000 Gent
Havenlaan · Avenue du port 86C b15
1000 Brussels
Joop Geesinkweg 197
1114 AB Amsterdam