Skip to Content

The Oval Office sensibiliseert Belgen over risicopreventie

Live communication bureau The Oval Office is door de FOD Binnenlandse Zaken en de Kanselarij van de Eerste Minister gekozen om voor de komende 3 jaar een informatie- en bewustmakingscampagne uit te werken rond risicopreventie.

Het uiteindelijke doel van de campagne is om bij de burger een risicocultuur te ontwikkelen waarbij de burger natuurlijke, technologische en sanitaire risico’s herkent en de goede reflexen ontwikkelt bij noodsituaties. In de komende maanden krijgen verschillende risico’s dus extra aandacht.

Weet jij wat te doen bij een chemisch ongeval?

De eerste campagne betreft Seveso installaties en loopt sinds half november tot eind 2016. Een Seveso bedrijf produceert, verwerkt of slaat gevaarlijke stoffen op, en zo zijn er een aantal in elke provincie. In deze eerste fase ligt de focus op het informeren van de burger over de aanwezigheid van een Seveso installatie in zijn buurt en het herkennen van het alarmsignaal. Met affiches die in elke provincie worden verspreid via de lokale overheden worden mensen persoonlijk aangesproken en getest op hun kennis hierover. Elk gezin ontvangt ook een handige checklist/deurhanger om tips te delen met familie en vrienden.

Daarnaast loopt een online campagne waarbij via Facebook en YouTube opnieuw per provincie een video wordt verspreid met dezelfde boodschap. De eerste resultaten van de online campagne zijn veelbelovend en tonen alvast aan dat de burger heel nieuwsgierig is naar de informatie over risicopreventie.

Contacteer ons
Barbara Verougstraete The Oval Office
Barbara Verougstraete The Oval Office
Over The Oval Office

Over The Oval Office

Vanuit de overtuiging dat ‘merken’ en ‘mensen’ elkaar inspireren, creëert The Oval Office geïntegreerde campagnes die een slimme mix maken tussen live (events en brand activation) en communicatie (on- en offline). Met slechts één doel: ‘mensen merken laten beleven’. Het bureau introduceerde in 2012 het begrip Live Communicatie in de Belgische markt en sloot daarmee aan bij de groeiende (internationale) visie die merkbeleving centraal plaatst in de communicatiestrategie. The Oval Office werkt vanuit Antwerpen, Brussel, Gent en Amsterdam en telt 65 medewerkers, experten in corporate & marketing evenementen, digital marketing, brand activation, communicatie, content marketing en PR. The Oval Office werkt voor heel wat gerenommeerde organisaties en merken waaronder AB Inbev, Adobe, Actiris, Aquafin, Agentschap voor Natuur en Bos, Apple, BASF, BMW, BNP Paribas Fortis, Brussel Mobiliteit, bpost bank, DEME, Google, Kanselarij van de Eerste Minister, Lineas, MINI, Nintendo, Proximus,  Reynaers Aluminium, SD Worx, SEAT, Stad Gent, Stad Antwerpen, Thalys, Vopak en de Vlaamse overheid. The Oval Office is lid van ACC Belgium en stichter-aandeelhouder van 27Names, Europe’s live communication agency. Meer info op www.theovaloffice.be.

The Oval Office
Mechelsesteenweg 271 b10.1 - 2018 Antwerpen
Ferdinand Lousbergskaai 105 - 9000 Gent
Havenlaan · Avenue du port 86C b15
1000 Brussels
Joop Geesinkweg 197
1114 AB Amsterdam