The Oval Office leest mee tijdens eerste Vlaanderenleestdag

6 april 2023

Op zondag 23 april (Wereldboekendag) roepen de Vlaamse overheid, Iedereen Leest vzw ​ en Literatuur Vlaanderen alle Vlamingen op om tijdens de allereerste editie van Vlaanderenleestdag een boek vast te pakken en deel te nemen aan een van de talrijke activiteiten. The Oval Office creëerde de campagne “Pak een boek dat je pakt” die te volgen is op social media (Facebook, Instagram, Snapchat en TikTok), OOH-affichage en influencer marketing.

Vlaanderenleestdag maakt deel uit van de communicatiecampagne ‘Vrienden voor het Lezen - Samen voor een Leesoffensief’ van de Vlaamse overheid die de dalende leesvaardigheid en de leesmotivatie wil aanpakken. 

Pak een boek dat je pakt

The Oval Office bedacht het concept Pak een boek dat je pakt. Want lezen is reizen. De wereld rondom je anders ontdekken. Andere werelden ontdekken. Door de tijd reizen. Samen met de personages dingen beleven. Lezen is voelen, jezelf helemaal verliezen en als je het boek dichtklapt, terug wakker worden. Een goed verhaal, dat pakt je helemaal in. 

Het campagnebeeld is opgebouwd uit verschillende lezers die zo gepakt zijn door het boek dat ze lezen, dat hun bovenlichaam verandert in een personage. In de campagnevideo zien we die transformatie gebeuren.

Lezen beleven

Vlaanderenleestdag is geslaagd wanneer boeken massaal uit kasten en rekken worden gehaald.

Sylvie Dhaene – directeur Iedereen Leest: “We roepen iedereen op, om op 23 april met boeken op pad te gaan. Voorlezers zullen postvatten op plekken in de publieke ruimte, in parken, (sport)pleinen, musea, op bus, trein en tram; samenlezers en leesgroepen zullen samenkomen, auteurs zullen lezers ontmoeten … Kortom, de dag zal geslaagd zijn wanneer mensen en boeken elkaar op alle mogelijke plekken en manieren vinden.”

Extra leuk is dat je op unieke leesplekken in Vlaanderen terecht kan, maar wél enkel met een toegangsticket. Het ticket is een boek dat je zelf meebrengt. Zo kan je bijvoorbeeld lezen in Het Toneelhuis in Antwerpen, in de Boekentoren in Gent, tijdens een bijzondere apero in Blankenberge, in het park van Willebroek of in café den Trol in Schoten. Alle activiteiten vind je op vlaanderenleestdag.be 

 

Credits

  • Client: Vlaamse overheid (Departement Cultuur, Jeugd & Media, Departement Onderwijs & Vorming), Iedereen Leest vzw, Literatuur Vlaanderen
  • Contact: Pauline D'Haene, Karen Vandenbeck
  • Agency: The Oval Office:
  • Account Team: Line Reynaert, Elien Van Baelen, Sofie Cole
  • Strategy: Marijke Dubois
  • Creation: Gino Keymeulen, Alex Skim
  • Design: Flor Aguilar, Jon Troch
  • Video: MediaMixer
  • Media: Mindshare

 

Olivier Trop

Managing Director

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over The Oval Office

The Oval Office is een creatief communicatiebureau dat de beleving van mensen centraal stelt in elke campagne. Met een team van 100+ experts werken we vanuit onze kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Parijs. We mixen live, digital, content, social, loyalty en media tot opmerkelijke interne en externe campagnes. The Oval Office werkt onder andere voor Google, BMW, B&B Hotels, Proximus, Aéroports de Paris, Delhaize, Nintendo, Adobe, SD Worx, Bol.com, Randstad, de Vlaamse overheid, Deloitte, AB Inbev, SNCF, le Ministère de la Culture  Français.

Neem een kijkje op onze website: www.theovaloffice.be/nl-be/

Contact

• Mechelsesteenweg 271 b10.1 - 2018 Antwerpen • Havenlaan / Avenue du port 86C b15 - 1000 Brussel • Tolstraat 199 - 1074 VJ Amsterdam • 28 Av. de St Ouen - Paris 75018

[email protected]

www.theovaloffice.be