The Oval Office domineerde het nieuws

Maandag 19 oktober 2015 — De afgelopen week kwamen drie live communicatiecampagnes ontwikkeld door The Oval Office uitgebreid aan bod in de pers en op sociale media. Toeval of niet, het ging telkens om een themaweek. Zo was er de Week van het Nederlands (www.weekvanhetnederlands.org), de Week van het Bos (www.weekvanhetbos.be) en de Week van de Uitzendkracht (www.rechtenuitzendkracht.be). Voor deze uiteenlopende onderwerpen werkte The Oval Office telkens een geïntegreerde PR- en content marketing campagne uit, zowel offline als online. 

Content marketing campagne zet het Nederlands in de kijker

De Nederlandse Taalunie organiseerde dit jaar voor het eerst een Week van het Nederlands, om het belang van het Nederlands in al zijn variatie zichtbaarheid te geven. The Oval Office was er van bij het prille begin bij betrokken. Het bureau ontwierp het logo en de baseline ‘Iedereen aan het woord’. En het overtuigde partnerorganisaties, scholen en socioculturele verenigingen om de Week van het Nederlands mee vorm te geven. Het resultaat: meer dan 80 uiteenlopende activiteiten in Vlaanderen en Nederland.

Het bureau ontwikkelde ook de online campagne: een website met informatie voor partners en publiek en een Facebookpagina die op drie maanden tijd groeide van 0 naar meer dan 5.500 fans. Dankzij een content plan en nauwgezette opvolging had de pagina bovendien een hoge conversatiewaarde. Voor de persaanpak werd gefocust op mediadeals en inhoudelijk sterke items. Dat leidde tot een dagelijkse taalquiz in Metro, de taaltest van De Standaard en verschillende artikels in andere kranten. De Week van het Nederlands kwam ook aan bod in het radionieuws en dagelijks items op onder andere Radio 1, Studio Brussel, MNM en JOE fm.  

Natuurhelden domineren het internet en de pers

Voor het Agentschap voor Natuur en Bos zette The Oval Office al voor het derde opeenvolgende jaar zijn schouders onder de Week van het Bos. Het bureau werkte een volledige campagne uit rond het thema ‘Natuurhelden’. Vijf medewerkers van het Agentschap speelden de hoofdrol op de affiches, de website en in een magazine voor scholieren. Op Facebook werden de fans van de Week van het Bos op de hoogte gehouden van activiteiten en alle nieuwtjes. En dankzij een doelgerichte Facebook advertising campagne kreeg de pagina er op twee maanden tijd 5.000 fans bij.

Ook voor de Week van het Bos werd een mediadeal gesloten, voor de tweede keer op rij met MNM. De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow zond elke dag een luisterspel uit over het bos en op vrijdag werd de show live uitgezonden vanuit het Meerdaalwoud bij Leuven. Daarnaast kwamen de natuurhelden zelf aan het woord in magazines zoals Vitaya, Goed Gevoel en Nest en in Iedereen Beroemd op één. De Week van het Bos werd ook aangekondigd in het TV-journaal, op de radio en in Vlaamse kranten.

Discussie rond dagcontracten op de agenda gezet

Tot slot zette The Oval Office de afgelopen week de discussie rond dagcontracten op de nieuwsagenda. Dat gebeurde naar aanleiding van de Week van de Uitzendkracht die ABVV Interim voor de elfde keer organiseerde. Donderdag 15 oktober, de dag van de nationale actie in Brussel, domineerde de discussie de hele dag het nieuws. Eerst in De Ochtend op Radio 1, daarna ook in het radionieuws, in Hautekiet en tijdens het TV-journaal. De discussie ging trouwens volop voort op nieuwssites en Twitter. Als afluister van de week ging de woordvoerder van ABVV Interim zondag in debat in de studio van De Zevende Dag.

Bovenop deze PR-campagne, ontwikkelde The Oval Office ook al het campagnemateriaal voor de regionale en nationale acties: een informatieve website en actieve Facebookpagina, een infobrochure in de vorm van een deurhanger, een bedrukte stoffen zak gevuld met infomateriaal, affiches, bedrukte ballonnen en een spandoek. 

Week van de Uitzendkracht 2015
affiche Week van het Bos 2015
affiche Week van het Nederlands 2015
Barbara Verougstraete The Oval Office